Stegg og hundetrening

Stegg ble født 18. april 2021, i Rypefjord – Hammerfest. Han kommer i fra et kull på 8 med Miss Paris som mor og Bajas som far. Slektslinja er “Skaididalen”.
Som engelsk setter er han mye mer kraftig bygget enn mange andre linjer. Særlig er hodet mer kantet og ikke så spisst som kanskje har vær mer moderne. Fargene er mye hvit med leverfargede flekker. Stegg er mer lik den litt eldre og “opprinnelige” modellen av engelsk settere.

Forberedelse til hundetrening var en del av valget av hund og rase. I tillegg til å være en fuglehund, skulle jeg også ha en hund, som kunne være med overalt. I båt, kano, kajakk, SUP-brett, trekke pulk, bære kløv, toppturer, lange turer, bo i telt m.m.
Min hund skulle ha et godt anlegg/ familielinjer når det gjaldt å være robust i kroppsbygging, dvs. lite skader og tåler å være i aktivitet. Den skal ha en fremtredende Flokkfunksjon, dvs. samarbeider godt, er ikke egenrådig, men sammen med andre for å løser oppgaver. Dette vil også gjenspeiles i Jaktfunksjon – der hunden ønsker å samhandle/ samarbeide for å finne og felle vilt.
Jeg ville ha en hund som er nysgjerrig der lyst og nysgjerrighet drar hunden frem og gjør han trygg, robust i alle kontekster. Ønsket ikke en modig hund, som “blindt” går inn i situasjoner uten frykt.
Hunden måtte ikke ha en markant Forsvarsfunksjon, dvs. et sterkt oppbygd forsvar der hunden vokter og forvarer det han oppfatter som sitt. Dvs. kan spise side om side med andre hunder. Ønsker å ha en hund som opptatt av å trygge den den er sammen med.
Dette var parametrene jeg så etter i samtaler med oppdretter/ andre med hunder fra samme “linje” og i møte med hundene i familien.

Jo mer jeg kunne krysse av på lista, et bedre utgangspunkt hadde jeg for hvordan jeg ønsket å legge opp grunn og dressurtreninga. (Les mer: Å trene nysgjerrighet og allsidighet)

Konsekvent i treningen
Å lese/se/forstå hunden
Sitt – uendelig mange øvelser
Belønningbasert trening
Å trene nysgjerrighet og allsidighet
Stegg – fra valp til i dag
%d bloggers like this: